Chakotens Nyhedsbrev #7/2017

Onsdag 3. maj

Fusiliers Marines oprettelse og kampene om Dixmuide 1914

Selskabets medlem, Niels Blangsted, vil indføre os i en til formålet oprettet fransk marineenhed, der fik en afgørende rolle i Første Verdenskrig.               Enhedens organisation, uniformering og indsats på Vestfronten vil blive behandlet.                             Desuden vil foredragsholderen som inspiration til at gå i dybden med emnet anvende “et sæt tinsoldater”.

Researchen om temaet førte yderligere til et krigsspil med 54 mm figurer, som kort vil blive gennemgået.

 

På denne måde bliver der gennem præsentationen lejlighed til at få en fornemmelse af, hvorledes historie, figurer og spil kan kobles sammen til forståelse af fortiden

 

Torsdag 11. maj – mandag 15 maj

Battle of Stones River or Second Battle of Murfreesboro,

American Civil War battles in Denmark in 2017

Så er der mulighed for at opleve nordstaterne og sydstaterne når adskillige reenactments grupper genskaber slaget ved Stone River.

Læs mere her:

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Stones_River

 

Og se det virkelige slagfelt her:  Battle of Stones River

 

 

Lørdag 20. maj

Store Flyvedag 2017 

 

Storeflyvedag afholdes på Flyvestation Værløse. Er du flytosset, så kom til Flyvestation Værløse, hvor vi viser mange forskellige svævefly, motorfly, Ultralet fly. Se bare den flotte KZ II fra 1946 og den flotte Piper Cub L4 fra 1942. Vi starter kl. 11.00 og Kl. 12.00 starter et Airshow hvor der både er kunstflyvning og faldskærmsopvisning. Tag din familie og/eller venner med på den naturskønne gamle flyveplads.

Entré kun kr. 20,- pr. person. Børn u/10 år gratis i følge med en voksen.

https://www.facebook.com/events/1166076506842576/