1955 Årsfigur – Kong Frederik VII ca. 1850

Selskabets tradition med at fremstille en årsfigur som regel ved særlige lejligheder kan dateres tilbage til 1955 hvor selskabet støbte den første årsfigur i anledning af selskabets 10-års jubilæum.

Denne første figur er ikke, som efterfølgende figurer, skabt fra bunden af men er derimod støbt i en allerede eksisterende støbeform. Dette gør dog ikke denne figur mindre speciel end de øvrige af selskabets årsfigurer for formen til figuren er fremstillet af ingen ringere end Kgl. Hof kandestøber Hans Christensen Høy og støbeformen var i 1955 allerede næsten 100 år gammel.

Figuren er ikke rundmassiv som figuren på billedet ovenover men derimod en Flad tinfigur, men desværre har det ikke været muligt at lokalisere et billede af den rigtige figur.

Den smukke og interessante figur som alle deltagere i jubilæumsfesten fik forestiller Kong Frederik VII til hest i Hestgardens Generalsuniform.

På figuren bærer han den karakteristiske aluminiums løvehjelm, som han også bærer på rytterstatuen foran Christiansborg Slot. Denne totalt u-danske hovedbeklædning fik han først efter 1850, hvorfor figuren  må være fra efter dette tidspunkt.

 

Formen til figuren er måske den første danske erhvervsmæssigt fremstillet portrætfigur og formen eksisterer endnu i dag og kan ses på Danmarks Tekniske Museum.