20 sekunders rysten – en lille ide

Minirysteren – en ide fra Christian Rauns hjemlige skatkammer, som du måske kan have glæde af. 

Jeg har ofte kigget misundeligt på malerforretningens rystemaskine, for når jeg skal røre malingen op i små dåser hobbyfarve, er det næsten lige meget hvor længe jeg ryster dem. Der er altid en tæt klump farve i bunden af dåsen, og når den så røres op med en pind, efterlades der ofte mere farve på rørepinden end den smule maling, jeg egentlig har brug for.

Derfor har jeg konstrueret en simpel miniryster. I en træklods bores huller i netop den størrelse malerdåserne har. Klodsen spændes fast på en rystepudser med to kraftige elastikker, Det er vigtigt, at dåserne sidder helt stramt i hullerne – det kan eventuelt klares med en tandstikker som kile. Efter blot 20 sekunders rysten er malingen rørt perfekt op og nul spild.