Bemaling — Den flade Tinfigur

Mange tidlige eksempler på Flade tinfigurer er bevaret på museer overalt i Europa, såsom Kulturhistorisk Museum, Magdeburg, Plassenburg, og Kulmbach. Nogle af disse eksempler dateres til 1279.

I middelalderen blev denne unikke kunstform mere populær som spil for børn, og flere Tyske håndværkere (tinstøbere) begyndte at producere små figurer af landbrugets liv og dyr fra deres rester af metal, og snart overskred efterspørgslen fremstillingen. I i 1578 godkendte Rådet for Nürnberg støbere til fremstilling af tin figurer som børns legetøj. Fra en flygtig industri voksede produktionen, og til sidst eksporteres til hele Europa fra Tyskland. i 1600tallet fandt figurerne vej til statsoverhoveders børn.

Indgraveret i et skifer, er “zinnfigur” (tin figur) eller flad figur en to-dimensionel fritstående miniature og er unik i ethvert aspekt, der adskiller det fra sin runde modstykke. Produktionen, der har oprindelse i Tyskland dækker alle aspekter af historien og dagliglivet fra oldtid til nutid. Ud over personer, og portrætter frestilees der dyr, fantasy, kunst mv.

Mens de flade figurer har deres oprindelse før det 13. århundrede som et legetøj til børn, er de i deres nuværende form  smukke relieffer, der venter på farve, der kan fremhæve deres form.

 

 

 

 

Selskabets medlemmer sidder hver især inde med en stor viden på mange områder – også indenfor modellering og bemaling. Gennem årene har flere medlemmer valgt at dele denne viden med Selskabets andre medlemmer gennem artikler i Selskabets tidsskrift. De følgende links indeholder eksempler herpå:

Om bemaling af flade figurer af Ole Høyer