Hvem er vi ?

Selskabet er samlingssted for personer, der interesserer sig for militærhistorien i dens mange afskygninger.

De månedlige medlemsmøder holdes på Rødovregaard. Møderne giver medlemmerne mulighed for gennem foredrag, , at få indblik i dansk og udenlandsk historie: militære enheder, kampformer, uniformer, faner, våben, historieformidling, samling af originale uniformer, våben og udrustning.

I Selskabet er der også anvisningssalg af bøger, modelfigurer og militære effekter – ofte til beskedne priser. Der arrangeres udflugter med militærhistorisk indhold. Selskabet er tillige hjemsted for Sikringsstyrken 1914-1918, en historieformidlende gruppe der arbejder med at synliggøre perioden under 1. verdenskrig i og omkring Københavns Befæstning.

Siden oprettelsen i 1944 har Selskabet udgivet tidsskriftet Chakoten, der udkommer fire gange årligt, og som i flot udstyr indeholder artikler inden for medlemmernes interesseområder: militærhistorie, krigshistorie, uniformshistorie, historieformidling, modelfigurer – militærhistorie i miniature, krigsspil, boganmeldelser og foreningsmeddelelser.

Der er udgivet særnumre om Den Store Nordiske Krig, Krigen på Sjælland 1807, Spanierne i Danmark, Det danske Auxiliærkorps i Nordtyskland 1813, Danmark under 1. Verdenskrig 1914-1918.