Interesserer militærhistorie dig eller kender du nogen som interesserer sig for det ??

Så er Chakoten Dansk Militærhistorisk selskab måske noget for dig

 

Vi har siden grundlæggelsen i 1944 samlingssted for medlemmer i såvel ind- som udland, der interesserer sig for miltærhistorien i den bredest mulige forstand

Medlemmernes interesser samler sig typisk om militære styrkers historie i krig og i fred. Heri indgår kampformer, uniformering, faner, våben samt samling af originale uniformer, våben og udrustning m.v.  Også samling af antikke figurer og modeller hører med. Modellering, støbning og bemaling af figurer og modeller samt bygning af dioramaer er en væsentlig del af Selskabets aktiviteter.

Vi holder månedlige medlemsmøder på Rødovregård hver den første onsdag i måneden, med undtagelse af juni og juli – samt i august, hvor vi i stedet mødes den anden onsdag

Møderne giver medlemmerne mulighed for, gennem foredrag der spænder vidt kronologisk og tematisk, at få indblik i dansk og udenlandsk militærhistorie. Selskabet byder tillige på anvisningssalg af bøger, modelfigurer og andre effekter med militært tilsnit – ofte til beskedne priser. Fra tid til anden arrangeres udflugter med militærhistorisk indhold.

På vores hjemmeside bringes løbende aktuelle foreningsoplysninger. Her findes også vores årsprogram, informationer af militærhistorisk interesse samt et væld af militærhistoriske artikler af blivende værdi. Siden Selskabets oprettelse har vi udgivet tidsskriftet Chakoten, der udkommer fire gange årligt, og som indeholder artikler inden for medlemmernes interesseområder: militærhistorie, krigshistorie, uniformsmalere, historieformidling, modelfigurer – militærhistorie i miniature, krigsspil, boganmeldelser og foreningsmeddelelser.

Selskabet er også hjemsted for Sikringsstyrken 1914-1918, der som en historieformidlende gruppe arbejder med at synliggøre perioden under 1. verdenskrig i og omkring Københavns Befæstning.

Så hvis du er interesseret kan du besøge os på et af vore onsdagsmøder på adressen:

 Rødovregård, Kirkesvinget 1. 2610 Rødovre (se kalender for datoer)

eller du kan melde dig ind i selskabet via punktet BLIV MEDLEM i menuen