Historieformidling på museer.

Historieformidling, re-enactment eller “Living-History”. Ja, kært barn har mange navne. Når historiske begivenheder eller perioder – civile som militære – skal illustreres og gøres levende og nærværende er musernes udstillingsmontre og plancher ikke altid nok. En flot og velskrevet bog om dansk landbrug i slutningen af 1800’årene er ikke at foragte, men hvorfor ikke tage en tur på Frilandsmuseet nord for København? Her kan man træde direkte ind i perioden – eller hva’ med Sagnlandet Lejre hvor man kan opleve jernalder mennesket i sit naturlige miljø.

Således genskabes indtryk fra vore historie. Ikke med påstanden om at være et 100% sandt billede, men et velunderbygget bud på hvordan den give periode eller begivenhed er forløbet. Til glæde for de der deltager aktivt og til inspiration for de der oplever arrangementet.

Herunder et par link til begivenheder på Tøjhuset (Krigsmuseet), hvor flere forskellige  historiegrupper deltage, herunder medlemmer af Selskabet.

Museumsbesøg er altid en overvejelse værd, både herhjemme og på rejser i udlandet. Herunder finder du links til adskillige spændende og oplevelsesrige museumsbesøg.

      Rejsebreve & Feltrapporter fra Museer