Værktøjer & Ideer

Uanset om man er øvet eller nybegynder så vil man altid gå og vende tanker om hvordan man skal gribe den enkelte model an.

Om man er til at bemale færdige figurer runde som flade, eller om man er til at bemale figurer som man først skal samle eller man samler militære modeller og bygger dioramaer, så er der visse ting som alle disse ting har til fælles, nemlig brugen af pensler, farver, modeller-materialer og en masse andre ting. Det gælder ikke mindst når man kaster sig over at bygge dioramaer.

Og gennem årene har Chakotens medlemmer skrevet adskillige artikler i tidsskriftet om hvad man kan bruge, hvordan man kan bruge tingene og ikke mindst om hvordan man vedligeholder sine redskaber.

Medlemmernet har delt ud af egne ideer om hvordan man kan forbedre ting omkring sit arbejdsstade eller hvordan man kan bygge noget ud af ingen ting.

Modellerredskaberne kan være alt fra den almindelige modellerpind til tandlægeredskaber for de fine detaljer. Om Malingen er acryl eller olie er alt efter temperament, og penslernes behøver ikke at være de superfine 10/0. Væstnligt er at de har en fin spids.                                      For dem som bygger større modeller eller dioramaer er Airbrush et redskab som er meget populært at bruge

Selskabets medlemmer sidder hver især inde med en fantastisk viden på mange områder også indenfor modellering og bemaling og gennem tiden har flere medlemmer valgt at dele denne viden med selskabets øvrige medlemmer gennem artikler i selskabets tidsskrift. De følgende links indeholder eksempler herpå:

Lidt om pensler af Niels Eric Boesgaard 

Lidt om farver af Rolf Anholm

Lav en rystestation af Christian Raun

Byg en pumpeantenne af Per Finsted